Blog PostsSisterhoodΙερή Μήτρα

Η «Πάρα Πολλή Γυναίκα»

Να τη!…η “Πάρα Πολλή” Γυναίκα. Αυτή που αγαπάει πολύ σκληρά, νιώθει πολύ βαθιά, ρωτάει πολύ συχνά, επιθυμεί πάρα πολλά.

Να τη! Καταλαμβάνει πάρα πολύ χώρο με το γέλιο της, τις καμπύλες της, την ειλικρίνεια της, τη σεξουαλικότητα της. Η παρουσία της είναι υψηλή σαν ένα δέντρο, και πλατιά σαν ένα βουνό. Η ενέργεια της εισχωρεί σε κάθε χαραμάδα στο χώρο. Τόσο πολύ χώρο καταλαμβάνει.

Να τη! Προκαλώντας θόρυβο και φασαρία με την επίμονη επιθυμία της. Πάρα πολλή επιθυμία. Ποθεί πολλά, θέλει τα πάντα – υπερβολικά πολλή ευτυχία, υπερβολικά πολύ χρόνο μόνη της, υπερβολική απόλαυση. Και θα περάσει δια πυρός και σιδήρου για να τα έχει όλα. Θα τα ρισκάρει όλα για να δαμάσει τη λαχτάρα της καρδιάς και του σώματος της. Αυτό τη κάνει επικίνδυνη.

Είναι επικίνδυνη.

Και ορίστε πάλι, αυτή η “Πάρα Πολλή” Γυναίκα,  που κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται πάρα πολύ, να νιώθουν πάρα πολλά… Αυτή με την αυθεντική της πεζότητα και την αυτοπεποίθηση για τον τρόπο που κουβαλάει τον εαυτό της. Αυτή με τα ξεκαρδιστικά της γέλια, και την αχόρταγη όρεξη της και την τάση της για καυτά πάθη. Όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της, να σκέφτονται πόσο “καυτή γκόμενα” είναι.

Ώ, αυτή η “πάρα πολλή γυναίκα…πολύ τρανταχτή, πολύ ζωντανή, πολύ ειλικρινής, πολύ συναισθηματική, πολύ έξυπνη, πολύ έντονη, πολύ χαριτωμένη, πολύ δύσκολη, πολύ ευαίσθητη, πολύ αδάμαστη, πολύ εκφοβιστική, πολύ πετυχημένη, πολύ παχουλή, πολύ δυνατή, πολύ πολιτικοποιημένη, πολύ περιχαρής, πολύ ενδεής – πάρα πολλή!

Θα έπρεπε να κατευναστεί λιγάκι, να μαζευτεί λιγάκι. Κάποιος θα έπρεπε να τη βάλει πίσω σε μια πιο ευυπόληπτη θέση. Κάποιος θα πρέπει να της το πει.

Εδώ είμαι…η “Πάρα Πολλή Γυναίκα”, με την υπερβολικά-τρυφερή καρδιά μου και τα πάρα-πολλά συναισθήματα.

Μια ηδονίστρια, φεμινίστρια, αναζητήτρια της απόλαυσης, υπηρέτρια της ενσυναίσθησης. Θέλω πολλά – δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, ευρυχωρία, ευκολία, οικειότητα, πραγμάτωση, τήρηση, κατανόηση, αμέριστη προσοχή και όλες τις υποσχέσεις σας που θα πρέπει να τηρηθούν.

Με έχουν αποκαλέσει “εργαλείο” γιατί θέλω αυτό που θέλω, και τρομακτική λόγω του χώρου που καταλαμβάνω. Με έχουν αποκαλέσει εγωϊστρια γιατί αγαπώ τον εαυτό μου. Με έχουν αποκαλέσει μάγισσα γιατί ξέρω πως να θεραπεύω τον εαυτό μου.

Και ακόμη, μετά από όλα αυτά…καταφέρνω να σηκώνομαι, να αναδύομαι. Θέλω και νιώθω και ζητάω και ρισκάρω και καταλαμβάνω χώρο.

Έτσι πρέπει.

Εμείς οι “Πάρα Πολλή” γυναίκες έχουμε αντιμετωπίσει τον αφανισμό για αιώνες – τη φοβόμαστε τόσο πολύ, τρομαγμένοι από τη μεγάλη της παρουσία, από τον τρόπο που διατάζει τον σεβασμό και χειρίζεται την αλήθεια των συναισθημάτων της. Έχουμε επιχειρήσει να καταπνίξουμε την Πάρα Πολλή Γυναίκα για αιώνες – στις αδερφές μας, στις συζύγους μας, στις κόρες μας. Κι ακόμη και τώρα, ακόμη και σήμερα, καταντροπιάζουμε τη Πάρα Πολλή Γυναίκα για το μέγεθος της, την επιθυμία της, για την παθιασμένη φύση της.

Κι όμως αυτή ακόμη ευδοκιμεί.

Στον δικό μου κόσμο και μπρος στα ίδια μου τα μάτια, γίνομαι μάρτυρας της ανάκτησης και της ανέγερσης της Πάρα Πολλής Γυναίκας. Αυτή η Πάρα Πολλή Γυναίκα που είναι γνωστή και ως ελεύθερη και αδάμαστη γυναίκα (Wild Woman). Όπως και να ‘χει, είμαι εγώ, είσαι εσύ και λατρεύει το ότι επιτέλους, επιτέλους βρίσκει λίγη αναγνώριση. Λίγη δημόσια προβολή.

Αν ποτέ σε έχουν αποκαλέσει “πάρα πολλή” ή “υπερβολικά συναισθηματική” ή “σκύλα” ή “ξιπασμένη” είναι πολύ πιθανό να είσαι και εσύ μια Πάρα Πολλή Γυναίκα.

Και αν είσαι…σε ικετεύω να αγκαλιάσεις όλο αυτό που είσαι – όλο το βάθος σου, όλη την απεραντοσύνη σου, να μη κρατάς τον εαυτό σου μέσα και ποτέ να μην τον εγκαταλείπεις, να μην εγκαταλείπεις το μέγεθος σου, την λάμψη σου.

Ξέχνα ότι έχεις ακούσει – το “πάρα πολύ” σου είναι ένα δώρο. Ω, ναι ένα δώρο που έχει τη δυνατότητα να θεραπεύει, να υποκινεί, να απελευθερώνει και να πηγαίνει ακριβώς στη καρδιά των πραγμάτων.

Να μη φοβάσαι αυτό το δώρο, και να μη αφήσεις ποτέ και κανέναν να σε ντροπιάσει και να σε απομακρύνει από αυτό. Το “πάρα πολύ” σου είναι μαγεία, είναι γιατρικό, βάλσαμο. Μπορεί να αλλάξει το κόσμο και να τον κάνει απείρως καλύτερο.

Δε με πιστεύεις; Τσέκαρε αυτό: Όλες οι αγαπημένες σου γυναίκες, αυτές που έχουν γράψει ιστορία, αυτές που δάνεισαν τις φωνές τους για την αλλαγή και έδωσαν με ηρωικότητα και γενναιότητα την άδεια στον εαυτό τους να παραμείνουν ακριβώς αυτές που είναι.

Όλες ήταν “Πάρα πολλή” Γυναίκες.

Επομένως σε παρακαλώ και εσένα “Πάρα Πολλή Γυναίκα”. Ρώτα. Ψάξε. Πόθησε. Διευρύνσου. Κουνήσου. Νιώσε. Να είσαι!

Σήκωσε τα κύματα σου, ανέμισε τις φλόγες σου, κάνε μας να ανατριχιάσουμε.

Σε παρακαλώ αναγέρσου.

Σε χρειαζόμαστε.

Μετάφραση από εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *