Let's Talk Birth

Δωρεάν ομάδες υποστήριξης για μητέρες, εγκύους, και όσες γυναίκες βρίσκονται σε προσπάθεια σύλληψης.
 
Γίνεσαι μητέρα, για πρώτη φορά; Βιώνεις ένα γεγονός τόσο συναρπαστικό όσο και αγχωτικό! Οι αλλαγές στο σύστημά σου έχουν φέρει τα πάνω κάτω, οι ορμόνες στην εγκυμοσύνη, αλλά και στη λοχεία κάνουν τα συναισθήματά σου ν' ανεβοκατεβαίνουν σα τρενάκι του λούνα πάρκ. Κι έπειτα, όλ' αυτά που χρειάζεται να γνωρίζεις, για τους γιατρούς, για το σύστημα, για το θηλασμό, για το μεγάλωμα… Είναι να πελαγώνεις… Αν είσαι δε και δευτερομαμά και η πρώτη σου εμπειρία ήταν τραυματική, νιώθεις πως κανείς δε καταλαβαίνει τις δυσκολίες που πέρασες… Όσο για εκείνη την εγκυμοσύνη που έχασες…όλοι σου λένε να το βάλεις πίσω σου και να συνεχίσεις, αλλά εσύ ακόμη και ένα χρόνο μετά δε μπορείς να συνέλθεις… Εσύ που έπρεπε να "ρίξεις" αυτό το μωρό, έχεις χάσει τον ύπνο σου από τις τύψεις σου... Και εσύ που προσπαθείς ένα χρόνο για παιδί και έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου... Εσένα πάλι η σχέση σου με το σύντροφό σου έχει αλλάξει με όλες αυτές τις αλλαγές στη ζωή σου, αλλά πού να βρεις κάποιον να το μοιραστείς και να σε νιώσει;
 
Αν υπάρχει ένας λόγος που η δημιουργία και το μεγάλωμα της οικογένειας σήμερα είναι δυσκολότερο από ποτέ, αυτός είναι η απομόνωση των γυναικών και η αποξένωση της μιας από την άλλη. Σε κάθε βήμα της νέας σου ζωής χρειάζεσαι γυναίκες δίπλα σου να μοιραστείς τη χαρά και τη λύπη, το θυμό και τον ενθουσιασμό. Γυναίκες που βρίσκονται στο ίδιο τρένο με σένα. Αυτό της μητρότητας. Να νιώσεις αυτή τη σύνδεση, τη συμπαράσταση, το κίνητρο, την ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών και την πρόσβαση σε εξειδικευμένη, επαγγελματική καθοδήγηση. Άλλωστε έτσι γινόταν πάντα. Η ανατροφή των παιδιών ήταν συλλογική υπόθεση και αυτό έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και διασκεδαστικά!
 
Έλα σε αυτές τις συναντήσεις για να μιλήσεις και να ακούσεις για τη γέννα, για το μεγάλωμα των παιδιών, για τις απώλειες και τις νίκες, για τις όμορφες και τις όχι και τόσο όμορφες στιγμές σ' αυτό το μοναδικό ταξίδι της μητρότητας. Εδώ το περιβάλλον είναι ασφαλές για να καταθέσεις την ιστορία σου με εμπιστευτικότητα και ανοιχτό σα μια πελώρια αγκαλιά γεμάτη αγάπη, για να χωθείς και να νιώσεις αποδοχή, κατανόηση και να πάρεις δύναμη και έμπνευση για ό,τι σε απασχολεί.
Και ολίγα πρακτικά θέματα:
♥ Οι συναντήσεις του Let's Talk Birth γίνονται μηνιαία, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στο χώρο του The Joy of Birth στη Γλυφάδα. Ξεκινούν στις 10.00πμ και τελειώνουν στις 12.30μ.μ. Παρακαλείστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.
♥ Οι συναντήσεις δεν έχουν προκαθορισμένη χρέωση, αλλά ενθαρρύνεται μια οικονομική ενίσχυση (€5-10) για τη συντήρηση του χώρου και των τρεχόντων εξόδων, ή μια προσφορά ενός υγιεινού σνακ για την ώρα της συνάντησης.
♥ Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές και σε αγγλόφωνες γυναίκες που δε μιλούν ελληνικά. Κατά περίπτωση, θα προσαρμόζονται είτε σε πλήρως ελληνόφωνες, ή σε πλήρως αγγλόφωνες (όταν υπάρχουν αρκετές αγγλόφωνες γυναίκες και ταυτόχρονα ελληνόφωνες που μιλούν και αγγλικά) ή θα υπάρχει επί τόπου διερμηνεία της συζήτησης από Ελληνικά σε Αγγλικά.
♥ Για να παρευρεθείς σε μια συνάντηση είναι προηγουμένως απαραίτητη η εγγραφή σου εδώ
♥ Στις συναντήσεις ερχόμαστε με τη συνειδητή πρόθεση να μην κρίνουμε επαγγελματίες επώνυμα και να ακούμε με ενσυναίσθηση όλους τους συνομιλιτές μας, χωρίς να διακόπτουμε, όσο κι αν αυτό πολλές φορές μας φαίνεται αδύνατο!
♥ Η εμπιστευτικότητα είναι βασική προϋπόθεση στις συναντήσεις, ώστε να μπορούμε όλες μας να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας ελεύθερα.

Η Ελίνα ήταν δίπλα μου την ώρα του τοκετού ως doula.

Εκτός απο τον σύντροφό μου ένιωθα οτι είχα μαζί μου μια φίλη, έναν άνθρωπο που με καταλάβαινε, που ένιωθε τί περνούσα. Θυμάμαι έντονα τη στιγμη που κοιταχτήκαμε στα μάτια και μου είπε όλο νόημα ‘Δεν είναι υπέροχα; Είσαι αλλού… έτσι δεν είναι’; Και πράγματι, αν και ήμουν σε ένα μαιευτήριο στην πραγματικότητα ήμουν σε μια ονειρική κατάσταση, δυνατή και έτοιμη να φέρω στον κόσμο το σπλάχνο μου. Είχα έναν υπέροχο τοκετό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες που έλαβα απο την Ελίνα (σειρά συνεδριών συμβουλευτικής, μαθήματα γιόγκα κτλ.)

Μαρία Χ.