Ομάδα yoga και διαλογισμού για την  εγκυμοσύνη και τον τοκετό

Η προγεννητική γιόγκα επιστρέφει στο The Joy of Birth!

Ομάδα γιόγκα, διαλογισμόυ και πνευματικής ανάπτυξης για έγκυες.

Συχνότητα: Εβδομαδιαία 

Χώρος: The Joy of Birth

Μέρα/Ώρα: Τρίτη 6.30πμ - 7.45μμ

Drop in: €12,00 

Προπληρωμένο πακέτο 6 μαθημάτωv: €60,00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ

Λίγα λόγια για τα μαθήματα:

H προγεννητική γιόγκα που διδάσκεται στο The Joy of Birth διέπεται από τις αρχές του οργανισμού Birthlight και είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο σύστημα γιόγκα για τη περίοδο της εγκυμοσύνης.

Μέσα από τα μαθήματα αυτά η έγκυος διδάσκεται ολιστικά την επικοινωνία με το σώμα της και το μωρό της και λαμβάνει όλα τα σωματικά και πνευματικά οφέλη που έχει ανάγκη για αυτή τη τόσο σημαντική μεταβατική περίοδο της ζωής της.

Τα μάθήματα γιόγκα του Birthlight διευρύνονται πέρα από τα όρια μιας συνηθισμένης πρακτικής γιόγκα στην οποία οι asanas προσαρμοζονται απλά στις ιδιαιτερες ανάγκες του σώματος μιας εγκύου. Τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα ώστε να είναι σε θέση να τα παρακολουθήσει κάθε έγκυος,  ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής της κατάστασης ή την εμπειρία της με τη γιόγκα.

Περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό μέρος στο οποίο διδάσκεται η ανάπτυξη της εγκυμοσύνης και η φυσιολογία της γέννας, ώστε η έγκυος

α) να μάθει τρόπους και θέσεις να γεννά εύκολότερα και πιο ανώδυνα.

β) να αναπτύξει την επαφή με τη λεκάνη της για την ενίσχυση της βέλτιστης θέσης κι ανάπτυξης του εμβρύου και παράλληλα την αποφυγή καταπόνησης της και η ανάπτυξη της ευλυγισίας της πυέλου.

Διδάσκουν τεχνικές αναπνοής για ευεξία και χαλάρωση κατά την εγκυμοσύνη, για τη διαχείριση του πόνου και των εξωθήσεων κατά τον τοκετό, αλλά και για περισσότερη δύναμη και ψυχική ευεξία κατά τις απαιτητικές μέρες της λοχείας.

Παρέχουν τεχνικές διαλογισμού που αναπτύσσουν την επικοινωνία της γυναίκας με το μωρό της και τη καλύτερη διαχείριση των σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών που επέρχονται σε εκείνη κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας.

Διδάσκουν απλούς τρόπους για να εντάξουν οι γυναίκες κομμάτια της πρακτικής στη καθημερινότητα τους με στόχο τη την διαχείριση του stress και των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης σε κάθε περιβάλλον και κάθε στιγμή.

Οι ομάδες αποτελούνται από 3-6 έγκυες. Μια έγκυος μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα από τη 15η εβδομάδα και μετά.

Η διάρκεια κάθε κύκλου μαθημάτων είναι 6 εβδομάδες και απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής πριν την έναρξη του κάθε κύκλου, ακόμη και αν κάποια έγκυος δεν ενδιαφέρεται για τον πλήρη κύκλο.

Πέραν των ομαδικών συναντήσεων υπάρχει και η δυνατότητα για ατομικές συναντήσεις στο χώρο του The Joy of Birth ή και σε κάποιο χώρο που διευκολύνει καλύτερα την έγκυο. Τα μαθήματα αυτά προσαρμόζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε εγκύου. Το κόστος τους είναι €30,00/ώρα