Let's Talk Birth | Eβδομαδιαίος Kύκλος Προετοιμασίας για την Εγκυμοσύνη και τον Τοκετό.

Ένας κύκλος υποστήριξης, ενημέρωσης και φροντίδας για εγκύους και γυναίκες που ενδιαφέρονται να συλλάβουν.

Ένας πολύ σημαντικός λόγος που κάνει τη δημιουργία και το μεγάλωμα των παιδιών σήμερα να είναι δυσκολότερο από ποτέ, είναι η απομόνωση των γυναικών και η αποξένωση της μιας από την άλλη. Σε μια καθημερινότητα που δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα το υποστηρικτικό σε μια έγκυο γυναίκα, και αντίθετα όλες οι πεποιθήσεις και οι πρακτικές περιστρέφονται γύρω από τον φόβο και τον έλεγχο της, ένας κύκλος μέσα στον οποίο η γυναίκα να βρίσκει την αποδοχή των συναισθημάτων της, ενημέρωση και θρέψη από άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνη είναι απαραίτητος για τη προετοιμασία της για τη μητρότητα. Είναι μάλλον καταλυτικός.

Αυτός ο κύκλος προσφέρεται σαν αντίβαρο σε όλα αυτά που μια γυναίκα που κυοφορεί βιώνει στη ζωή της, με σκοπό να προσφέρει την κατανόηση, τη πληροφορία και τη συναισθηματική και σωματική φροντίδα που τόσο έχει ανάγκη να νιώσει την περίοδο της εγκυμοσύνης, και τη στιγμή του τοκετού.

Σε κάθε μας συνάντηση θα δίνεται χώρος να μοιραζόμαστε όλα αυτά που βιώνουμε στην τόσο πρωτόγνωρη περίοδο της εγκυμοσύνης, και κυρίως στις σχέσεις μας με τους άλλους, (τους επαγγελματίες που παρακολουθούν την εγκυμοσύνη, το εργασιακό μας περιβάλλον, τον σύντροφο μας και την οικογένεια μας). Εδώ θα μπορούμε να καταθέτουμε τις ανησυχίες μας με ασφάλεια, θα μάθουμε να φροντίζουμε το πνεύμα και το σώμα μας μεσα από τη γιόγκα και τον διαλογισμό, και θα λαμβάνουμε πολύτιμες πληροφορίες για την περίοδο της εγκυμοσύνης και για τον επικείμενο τοκετό.

Σε περιμένουμε!

Και ολίγα πρακτικά θέματα:

Οι συναντήσεις του Let's Talk Birth γίνονται εβδομαδιαία, κάθε Δευτέρα 6.30-9.00μμ στο χώρο του The Joy of Birth στη Γλυφάδα. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευση σας, καθώς ο κύκλος θα ξεκινά στις 6.30μμ ακριβώς.

Το κόστος της κάθε συνάντησης ανέρχεται στα €15,00. Παρέχεται η δυνατότητα προπληρωμής πακέτου 4 συναντήσεων στα €45,00

Στις συναντήσεις ερχόμαστε με τη συνειδητή πρόθεση να μη κρίνουμε επαγγελματίες επώνυμα και να ακούμε με ενσυναίσθηση όλους τους συνομιλιτές μας, χωρίς να διακόπτουμε, όσο και αν αυτό πολλές φορές μας φαίνεται αδύνατο!

Η εμπιστευτικότητα είναι βασική προυπόθεση στις συναντήσεις, ώστε να μπορούμε όλες μας να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας ελεύθερα.

Συντονίστρια: Ελίνα Ζαμπούνη, βοηθός μητρότητας (doula), σύμβουλος ψυχικής υγείας και δασκάλα περιγεννητικής γιόγκα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ

«Η καλυτερη ψυχολογικη και γνωστικη προετοιμασια που θα μπορουσα να εχω κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου.Μεσα απο τις συναντησεις μας με εφερε σε επαφη και με αλλες εγκυους με τις οποιες μοιραστηκα χρησιμες πληροφοριες, πηρα πολυτιμες συμβουλες σε ολα τα επιπεδα και γενικοτερα ενημερωθηκα για τις επιλογες που ειχα κατα τη διαρκεια του τοκετου και μετα. Ο γιατρος μου δεν ειχε καταφερει να με καθησυχασει τοσο καλα σχετικα με τις ανησυχιες και τους φοβους που ειχα γυρω απο την εγκυμοσυνη, οσο τα καταφερε η Ελινα. Μου ανοιξε καινουρια παραθυρα και γνωσεις στον τομεα της περιγεννητικης, φωτισε με την θετικη της ενεργεια 9 σημαντικους μηνες απο τη ζωη μου και αυτο ειναι κατι που θα της το χρωσταω παντα! 

Δήμητρα Κ.