The Joy of Birth

Η στιγμή που αποφάσισες να φέρεις στον κόσμο το δικό σου παιδί ήρθε! Τώρα ψάχνεις την έμπνευση, τη δύναμη, την υποστήριξη, τη σύνδεση με τη μητέρα που υπάρχει μέσα σου. Κάποτε αυτό ήταν πιο εύκολο. Ήταν φυσικό και επόμενο.

Τα κορίτσια μεγάλωναν με τις εικόνες και τα βιώματα πολύ καλά εντυπωμένα μέσα τους, ώστε όταν ερχόταν η στιγμή να γίνουν και εκείνες μητέρες, γνώριζαν. Ήταν οπλισμένες με επίγνωση και υπομονή. Οι περισσότερες είχαν προσφέρει τη μητρική τους φροντίδα πολύ πριν γίνουν οι ίδιες μητέρες, στα αδέρφια, τα ξαδέρφια και τα γειτονόπουλα. Κι όταν αποφάσιζαν να γίνουν οι ίδιες μητέρες, είχαν τη συμπαράσταση και τη σοφία της κοινότητας, της μητέρας τους, της αδερφής τους, της γειτόνισσας.

Σήμερα η πραγματικότητα για μια νέα μητέρα είναι σκληρή και απαιτητική. Άδικη. Κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της. Η σύνδεση με την παράδοση και τη σοφία του παρελθόντος έχει κοπεί και μόνες, μετέωρες προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη μέχρι τώρα ζωή που μας ζητούσε να είμαστε "πετυχημένες" στην καριέρα και τις σχέσεις μας, καθώς θα ταυτοποιούμαστε με μια εικόνα καθ' υπόδειξη προτύπων που τη μητρότητα την αγνοούν. Την παραμερίζουν. Την υποτιμούν.

Γι' αυτούς τους ρόλους που ορίζουν τα κοινωνικά πρότυπα είμαστε προετοιμασμένες. Το σχολείο, το πανεπιστήμιο, και οι κοινωνικές μας επαφές, μάς δίνουν τα "εφόδια" που χρειαζόμαστε. Αρχικά η οικογένειά μας η ίδια, μας γαλουχεί να είμαστε "ανταγωνιστικές", "μορφωμένες", "εργατικές" και άρα "άξιες". Για τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής μας όμως; Για να είμαστε μητέρες ποιός μας προετοιμάζει;

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της κάθε μέλλουσας και νέας μητέρας, δημιούργησα ένα ζεστό χώρο στον οποίο προσκαλώ τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, που διανύουν την εγκυμοσύνη τους, ή που μόλις γέννησαν, να έρθουν για να συναντηθούν με άλλες γυναίκες, να λάβουν πληροφόρηση, καθοδήγηση, υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες, να ανταλλάξουν απορίες και προβληματισμούς. Με άλλα λόγια, ν' αναβιώσουμε τις κοινότητες των γυναικών στις οποίες η γνώση και η σοφία μοιράζονταν ελεύθερα, η συμπόνοια και η αλληλοϋποστήριξη ήταν μέρος της καθημερινότητας και οι γυναίκες έτσι ανέσυραν και μεγάλωναν την κρυμμένη, αστείρευτη δύναμη της Μητρότητας!

Καλωσήρθες στο The Joy of Birth!

Σε περιμένουμε με ανοιχτή τη ζεστή αγκαλιά μας!

Η Ελίνα έχει υπάρξει η doula (βοηθός μητρότητας) μου στον τοκετό μου, η προσωπική μου σύμβουλος, η υποστήριξη μου στη λοχεία, η δασκάλα μου στη γιόγκα εγκυμοσύνης, έχει υπάρξει η έμπιστη μου και η φίλη μου στην πιο προκλητική περίοδο της ζωής μου ως τώρα.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου η Ελίνα με βοήθησε να αποκτήσω την ανατομική γνώση σε σχέση με το πως δουλεύει το σώμα μου πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του τοκετού. Δουλέψαμε συστηματικά μαζί, ώστε να αναπτύξω τις δεξιότητες για να βοηθήσω το σώμα και τον νού μου προκειμένου να υποδεχτούν τη γέννα και το μικρό μου κοριτσάκι στη πιο καταπληκτική, εκπληρωτική και ενδυναμωτική εμπειρία της ζωής μου.

Αυτή της κατ’ οίκον γέννησης του μωρού μου.

Σοφία Π.

Ενδιαφέρεσαι για περισσότερες λεπτομέρειες;